Класен вратар се завърна в Добруджа

Той натрупа опит по терените на А група с Миньор (Перник), Хасково и Пирин (Благоевград).

Класен вратар се завърна в Добруджа

Вратарят Николай Банков е седмото ново попълнение на Добруджа тази зима. Той е на 25 години и е юноша на Добруджа.




Първите му мачове при мъжете са за отбора от родния Добрич през сезон 2007/2008 година. Младият вратар бе извикан в представителния отбор от треньора Радостин Димов, който и сега води тима. Тогава юношата Николай Банков на няколко пъти получаваше възможност да влезе в игра, заменяйки Николай Радомиров, а в първия си мач с пълни 90 минути опази вратата си суха срещу Орловец (Победа) - 4:0 в мач от В група.

След това премина в Спартак (Варна), където след серия от много силни мачове в Б група се наложи като титуляр и последва много успешна кариера в елитната група с Миньор (Перник) и Хасково. За последно Николай Банков бе в Пирин (Благоевград).

Припомняме, че Добруджа се подсили за решителните пролетни битки и с атакуващия халф на ЦСКА Владислав Узунов, двама от  Ботев (Пловдив) - халфа Християн Казаков и защитника Владимир Айтов, двама от Калиакра - нападателя Георги Станчев - Гонзо и халфа Александър Попов, както и с един от големите таланти на Черно море - юношеския национал Николай Минков.