Акушери, гинеколози и неонатолозите от МБАЛ - Добрич почетоха своя професионален празник

Днес е професионалният празник на родилната помощ и на всички акушери и гинеколози

Акушери, гинеколози и неонатолозите от МБАЛ - Добрич почетоха своя професионален празник

Празнуват днес и акушерите, гинеколозите и неонатолозите от МБАЛ Добрич, които от началото на годината са помогнали на бял свят да се появят 46 бебета. 




На традиционния коктейл по този повод, освен медиците на болничното заведение, присъстваха и редици именити управници на града – д-р Емилия Баева (зам.-кмет на Добрич), областния управител Детелина Николова и представители на различни организации, занимаващи се с деца.


Благодарствено слово произнесоха началника на Акушеро-гинекологично отделение д-р Валентин Димитров, зам. директорът „Медицински дейности към МБАЛ-Добрич – д-р Михаела Попова, представител на фондация „Лумос” за града Снежана Ванкова. 


Децата от детска ясла „Пролет” в Добрич танцуваха, а възпитаници на 32-ра детска градина „Зорница” рецитираха тематични стихчета, пяха и благодариха на присъстващите за усилията, които полагат в грижите си за новородените.



Д-р Баева поздрави медицинския персонал от името на гражданите и кметския екип. В знак на благодарност, тя поднесе художествена пластика, символична – ръка, която дарява дете.


Грамоти за отлично свършена работа „Златни ръце” получиха Марияна Атанасова и Гинка Илиева.