Мъж от Балчик е с опасност за живота след приятелски запой

На 16 януари, в 16:07 часа в РУ Балчик, е получено съобщение за мъж с прободна рана, нуждаещ се от спешна медицинска помощ. Това е 33-годишният И.Г от Балчик.

Мъж от Балчик е с опасност за живота след приятелски запой

При транспортирането му към МБАЛ Добрич здравословното състояние се влошава и се налага транспортиране в МБАЛ „Св.Ана” във Варна. 




При извършените прегледи и данни от скенер става ясно, че пострадалия е с две прободни рани в областта на гръдния кош, с диагноза „Хемопневмоторакс” (наличие на кръв и въздух в гръдния кош). След направената му операция, той е в съзнание, контактен, но продължава да е с опасност за живота. 

Полицията започва издирването на извършителя на деянието. Попада на В.П.(32 г.), С.С.(26г.), К.К.(30 г.), всички от Балчик. Четиримата приятели са започнали алкохолна почерпка още в обедните часове на деня. По-късно, под въздействието на алкохола, възниква скандал, при който С.С. наръгва с кухненски нож И.Г. в областта на лява част на гръдния кош, след което побягва в неизвестна посока, взимайки ножа със себе си.  

Предприети са мерки за установяването и задържането му, обявен е за общодържавно издирване. По случая е образувано досъдебно производство.