Инвеститор се жалва за несвършена работа от Енерго-Про

Инвеститорите, които строят бази в промишлените зони на Добрич са изправени пред един огромен проблем – електромерът на Енерго-Про се позиционира на 500 м. от имота, но не и до самия него.

Инвеститор се жалва за  несвършена работа от Енерго-Про

За проблема информира арх. Боян Коларов, зам.-кмет на Добрич, на провелата се оперативка в община Добрич. За сега сигналът е единичен, но определено проблемът не засяга само едно предприятие в промишлена зона.




„Практиката на Енерго-Про е да не дава отрицателен отговор за прекарване на електроенергия до обекти. Проблемът е, че таблата се монтират далеч, а фирмите сами трябва да търсят алтернативи за понататъшно прекарване на електричество до базите.  Коментарът на Енерго-Про е: Прекарайте си кабел до вашият имот. Естествено, хората няма как, със собствени средства, да прекопаят канал за кабел до имота си.’’, коментира Коларов.

„Можем ли да ползваме стълбовата мрежа на тролейбусните превози за прекарване на кабелни комуникации. Този въпрос не е обмислян за момента. Трябва първо да решим бъдещето на въпросната мрежа – ще остане ли тя, ще се ползва ли на по-късен етап по предназначение или може да се ползва за прекарването на електричество. Ще се радвам и гражданите на Добрич да се включат в дебата и да изкажат мнение по въпроса – да запазим ли стълбовете или не.’’, каза Коларов.