Добруджа е на финал!

За трета поредна година и общо за четвърти път в клубната си история хандбалистите на Добруджа ще играят на финал в мъжката А група. Тимът от Добрич гони исторически дубъл, след спечелената Купа на България през този сезон.

Добруджа е на финал!

С победен гол на Светлин Димитров Добруджа надделя над Спартак във Варна с 25:24 във втория мач от полуфиналния плейоф. С 2:0 победи добричлии се класираха за решителните мачове за титлата.


 

Днешният мач във Варна предложи много драма и обрати в резултата. На почивката спартаклии водеха с 13:12. Гонитбата в резултата продължи до самия край, като при 24:24 Светлин Димитров отбеляза така важния гол за Добруджа. 

 

Именно Светлин Димитров стана и най-резултатният хандбалист в жълто-зелено с 8 гола. 6 пъти се разписа Христо Йорданов, а 4 гола добави Красимир Коев.

 

Целта минимум е постигната - да играем на два финала, но щом сме стигнали до тук вече мислим за титлата, заяви за Добрич Онлайн щастливият треньор на Добруджа Георги Андреев веднага след победата.

 

На финала добричлии ще срещнат стария си познайник от решителните мачове за титлата и купата в последните 3 години Шумен.