Национален рекорд, 2 златни и 1 бронзов медал при дебюта на СКПС Добруджа в чужбина

Станислава Сарандева подобри националния рекорд на 50 метра свободен стил при момичетата до 12 години.

Национален рекорд, 2 златни и 1 бронзов медал при дебюта на СКПС Добруджа в чужбина

Създаденият преди 2 години Спортен клуб по плувни спортове "Добруджа" - Добрич, чиито състезатели тренират в плувен комплекс "Русалка", записа изключително успешен дебют на състезание в чужбина. При първото участие зад граница Добруджа разчиташе на Станислава Сарандева и Здравко Желев, които се представиха отлично на ежегодния международен турнир "Свети Никола" в Ниш, Сърбия.



Участваха над 40 клуба от Сърбия, България, Македония, Албания, Хърватска, Босна и Херцеговина.

При момичетата до 12 години Станислава Сарандева спечели 2 златни медала. Тя бе най-бърза на 50 и 100 метра свободен стил. 50-те метра тя преплува за 29.23 секунди и така подобри националния рекорд на България. 6 десети от секундата не й достигнаха да подобри рекорда и на 100 метра, който се задържа вече 28 години.

Здравко Желев спечели бронзов медал на 50 метра гръб при момчетата до 12 години. На 100 метра гръб той се класира четвърти, а на 50 метра свободен стил - пети.

И двамата заслужиха участия на големите финали за десетте най-добри в съответната дисциплина, където се представиха много добре в конкуренцията на по-големи от тях юноши и девойки, и дори мъже и жени.

Треньорите и ръководството на СКПС Добруджа поздравяват двамата плувци за отличното им представяне в Сърбия.

На снимките: Двамата медалисти със своя треньор Иван Иванов