Децата на Добруджа - отново шампиони

Четвърти пореден турнир спечелиха родените през 2006 година футболни таланти на Добрич. След успехите в Албена, Бургас и Добрич, те триумфираха и във Велико Търново.

Децата на Добруджа - отново шампиони



В Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново се проведе национален коледен турнир по футбол за деца. При набор 2006 участваха 8 отбора, разделени първоначално в две групи. Добруджа завърши на първо място в своята, пред Берое (Стара Загора), Ферион (София) и Габрово. На 1/2-финал отборът, воден от треньора Венцислав Желев, победи Локомотив (Горна Оряховица) с 1:0. В спора за първото място младите добруджанци се изправиха срещу домакина "Болярчета". Децата от Добрич показаха изключително висока класа за тази крехка възраст, много добра техническа и тактическа подготвеност, и с бърза и комбинативна игра постигнаха категоричен успех. Те спечелиха с 4:1, като болярчетата достигнаха до почетен гол в края на мача. По 2 гола за Добруджа отбелязаха Димитри Тодоров и Андриян Мирославов. Най-голямото признание за уменията на младите добрички футболисти бе, че цялата зала, пълна с футболисти и родители от всички отбори скандираше "Добруджа! Добруджа!".


Андриян Мирослав от Добруджа получи приза за голмайстор на турнира. Той бе най-резултатният футболист на това състезание с 6 попадения.


След награждаването треньорите на другите отбори, участвали на турнира, поздравиха добруджанци за добрата игра и тимът получи покани да се включи в силни национални турнири в София, Стара Загора и Бургас. Това ще бъде много ценен опит за израстването на тези талантливи деца, които нямат сериозна конкуренция в региона. Участието на подобни турниири обаче изисква финансиране, което към момента се поема изцяло от родителите. Желаещите да подкрепят отбора и да му помогнат да се яви на силни състезание в страната, могат да се свържат с треньор Венцислав Желев.