80 фермери се събраха в семинар на водещи агро компании

Ретроспекция на 2015 година направиха мениджъри от фирма БАСФ на съвместен семинар с Еуралис в Добрич. На него присъстваха около 80 зърнопроизводители от областта.

80 фермери се събраха в семинар на водещи агро компании



„За нас 2015 година беше много успешна, защото за пореден път българският фермер се довери на продуктите на БАСФ и постигнахме едни отлични резултати на полетата”, сподели Николай Николов – регионален мениджър на БАСФ за Североизточна България. Той подчерта, че стопаните, които интензивно са отглеждали своите култури са получили добра икономическа ефективност.

През 2016 година БАСФ ще има нови предложения за пшеницата – в сферата на фунгицидите, растежния регулатор Медакс топ, който за втора година е на пазара, нов хербицид и др. Добрата новина е, че българските фермери могат да очакват от компанията много новости, които да отговорят на завишените им изисквания към растителната защита.

Акцентът при слънчогледа е Клиърфийлд + - технологията, която ще замени изцяло досегашните, защото е стъпка нагоре и вариант за постигане на по-добър контрол над плевелите, по-добра селективност и не на последно място: по-добър добив с по-висока масленост.

При царевицата това са почвените хербициди Стомп Аква и Спектрум, технологичният пакет Рекорд, който е сред най-харесваните за контрол на  смесено заплевеляване и някои предложения при рапицата, като Пиктор и Карикс. 

Всеки един от фермерите, които присъстваха на днешната среща, може да намери най-полезното за своето производство и стопанство, и да е сигурен, че в лицето на БАСФ има сигурна растителна защита.