Легенда на Добруджа се завръща в отбора

Веднага след последния си официален мач за годината Хандбален клуб Добруджа договори първото си ново попълнение. Дългогодишният капитан на отбора Илиян Илиев прие поканата на президента на клуба Георги Андреев да се завърне в игра и официално получи от него новата си състезателна екипировка. Той отново ще облече жълто-зеления екип през пролетта и ще поведе отбора към дубъл.

Легенда на Добруджа се завръща в отбора




Илиян Илиев прекрати спортната си кариера през лятото на 2013 година, след като капитан на Добруджа изведе тима до пълен комплект от медали от първенството и Купата на България. Най-резултатният хандбалист на Добруджа в евротурнирите отново ще се завърне в игра на 39 години.

Завръщам се с голяма мотивация, заяви Илиян Илиев. Хандбалът винаги е бил в кръвта ми и имам още какво да дам на тази игра, сподели дългогодишният капитан на Добруджа. Неслучайно преди 2 години не направих бенефис, защото знаех, че може един ден да се завърна, аз съм максималист и искам да постигнем дубъл през този сезон - титла и купа, заяви за Добрич Онлайн Илиян Илиев.

Припомняме, че Добруджа завърши есенния полусезон на трето място в мъжката А хандбална група с 6 победи и 2 загуби. Началото на селекцията подсказва, че отборът, воден от треньорския тандем Георги Андреев и Светослав Божков, напролет ще има сериозни амбиции.


За мен ще е чест да играя с такава легенда, сподели вратарят на Добруджа Емил Иванов. Той и голмайсторът на отбора Джошкун Якубов са най-младите треньори в школата на клуба.