Добруджа победи Спартак (Варна), Джошкун Якубов отбеляза гола на сезона

Жълто-зелените спечелиха дербито с 27:24. С най-много голове за победата се отличи Джошкун Якубов. Едно от попаденията му бе истински спортен шедьовър.

Добруджа победи Спартак (Варна), Джошкун Якубов отбеляза гола на сезона

В отложен мач от мъжката А хандбална група Добруджа победи Спартак (Варна) в зала "Русалка" в Добрич.



Домакините изиграха едно много силно първо полувреме и на почивката имаха преднина от 6 гола - 16:10.

Най-красивият момент от срещата бе в самия край на полувремето. В последната секунда бе извършено нарушение срещу хандбалист на Добруджа и домакините получиха право на един последен директен изстрел, леко по диагонал пред деветметровата линия. Снажните хандбалисти на Спартак вдигнаха високо ръце и задачата на Джошкун Якубов изглеждаше много трудна. Той обаче успя да вдигне залата на крака с уникално красиво изпълнение. Джошкун Якубов се хвърли с цялото си тяло рязко вляво, встрани от стената, и с дясната ръка насочи топката покрай вратаря на Спартак, за да отбележи рядко красив гол.

През второто полувреме гостите от Варна опитаха да се върнат в мача и 10 минути преди края намалиха пасива си до 1 гол, но добруджанци отново вдигнаха оборотите и спечелиха с 27:24.

Най-резултатен за победителите бе Джошкун Якубов, за когото личната защита срещу него не бе проблем и отбеляза 8 гола. Станислав Добрев вкара 7 попадения, а Веселин Станков - 5.

Утре, неделя, от 15.00 часа отново в зала "Русалка" в Добрич хандбалистите на Добруджа ще изиграят последния си мач за годината - срещу Осъм (Ловеч).

Отборът от Добрич е на трето място във временното класиране на мъжката А хандбална група с 5 победи и 2 загуби.