Общински съвет Генерал Тошево подкрепи жителите в исканията им за ремонт на пътя Добрич - Сърнено

Общински съвет Генерал Тошево прие Декларация, с която категорично заявява своята подкрепа за исканията на жителите на селата Сираково, Сърнено, Калина, Великово, Горица, Преселенци и Спасово за пълна рехабилитация на републикански път III 9701 “Добрич – Победа – Методиево – Преселенци – Сърнено”.

Общински съвет Генерал Тошево подкрепи жителите в исканията им за ремонт на пътя  Добрич - Сърнено

В тази връзка Общински съвет Генерал Тошево ще използва всички законови механизми и ще настоява пред отговорните държавни институции за включване на отсечката в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура” за 2016 година за цялостна рехабилитация. За целта ще се поискат средства от републиканския бюджет за  следващата финансова година, с които да се обезпечат пътно-строителните дейности по отсечката, включително поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.



Ще бъде изпратен доклад до министъра на земеделието и горите, в който като мотиви ще се посочат значението на пътя за извозването на хилядите тонове селскостопанска продукция до пристанищата във Варна и Балчик, както и до областния и общински център. Общинският съвет ще пусне подписка за социалните последици от липсата на проходим път до по-големите градове - Добрич и Варна. 

Имайки предвид тенденцията през последните години в района масово да се заселват английски и руски граждани, е повече от необходимо в райони с туристически потенциал, пътната инфраструктура да покрива средните европейски стандарти.

Съветът ще настоява и за основен ремонт на републикански път III 2963 “Спасово-Сърнено-Белгун”, който е най-пряката връзка на селата в източната част на община Генерал Тошево с община Каварна.