Смесен хор "Черноморски звуци" - Балчик със сребро от Краков

21 хорови състава от Полша, Норвегия, Латвия, Естония, Швейцария, Унгария, Словакия и Чехия участваха в шестото издание на Краковския коледен фестивал, провел се в културната столица на Полша.

Смесен хор "Черноморски звуци" - Балчик със сребро от Краков

Петчленно жури оценява изпълнителите, разделени в четири категории. Нашите представители са първия български хор в историята на фестивала и се състезаваха в най-тежката категория "Смесени хорове", където пяха общо 9 вокални състава.



Със стилна конкурсна програма, прецизен звук и артистичност хорът на Балчик с диригент д-р Валентина Георгиева успя да пребори силната конкуренция и да спечели най-високата степен - сребърен диплом, с присъдени 85 точки.

В три красиви катедрали и пред стотици почитатели на хоровото изкуство българският състав изпълни сакрални творби от Петър Динев, Амброш Чопи, Хавиер Бусто, З.Р.Щрууп, Нют Нистед, Й. Хадар и др.

Щастливи и усетили аромата на вълшебната Коледа, певците от Балчик благодариха на Общината за осъщественото пътуване и пожелаваха на всички здраве, любов и светлина.