Фотоизложба ни пренася в града, който изгубихме

Фотоизложбата ще бъде открита на 9 декември, сряда, от 17.30 часа в Художествена галерия - Добрич. Можете да я разгледате до края на годината.

Фотоизложба ни пренася в града, който изгубихме



В Добрич живее още един град, освен този, който всички забелязваме - Изгубеният град. Град, който ежедневно подминаваме забързани в ежедневието си. Град, който само до преди 20 години бе лицето на Добрич пред България и света, гордост за всички добруджанци. Но този град, макар и загубен, е все още жив. Защото величествените сгради са все още там. Защото те са пълни със спомени и емоции. Защото в тях е кипяло производство, работили са хиляди хора, чиито живот е тясно свързан с този вече изгубен град.

Да надникнем в него ни предлагат двама млади артисти от Добрич. Идеята за проекта "Изгубеният град" е на културолога Анна-Александра Богдева, която застава пред камерата на фотографа Ерджан Бекир. Тя е позната в Добрич като инициатор и организатор на различни алтернативни културни събития в града - кино вечери, концерти, фермерски пазар и много други, а той е един от най-талантливите и креативни фотографи на Добрич.

Те са подбрали 36 снимки за изложба, която ще бъде открита в Художествена галерия - Добрич в сряда от 17.30 часа. Проектът на Анна-Александра и Ерджан ще ни пренесе в обувен завод "Добрич", бившия медицински колеж, неработещата част на ТПК Мир, изоставеното училище в село Безводица. Снимките ще бъдат изложени в галерията до края на годината. След това изложбата предстои да гостува и в други градове на страната.

Още снимки от "Изгубеният град" и подробности за проекта може да си припомните (ТУК).