Добруджа се цели в 3 победи за седмица

Серията от мачове започва с гостуване на НСА в София в събота.

Добруджа се цели в 3 победи за седмица

В края на тази седмица ще се изиграят мачовете от последния за годината девети кръг в мъжката А хандбална група. Добруджа обаче има още два мача след това - отложените по желание на съперниците домакинства на Спартак (Варна) и Осъм (Ловеч).



Утре, събота, от 15.00 часа отборът от Добрич гостува на НСА в столицата.

С 6 точки от 3 победи и 2 загуби Добруджа е на четвърто място. Затова целта пред отбора е силен финал на годината и удвояване на точките. Отборът, воден от треньорския тандем Георги Андреев - Светослав Божков, ще преследва 3 победи в предстоящите 3 мача, за да зимува в топ 3.

Добрата новина от лагера на добруджанци е, че в отбора няма контузени хандбалисти преди гостуването на НСА.

Студентите, които традиционно са сред силните отбори в първенството с амбиции за плейофите, този сезон имат 1 победа и 6 загуби, което им отрежда последното девето място към момента групата.

Опитът е на наша страна и той трябва да ни помогне да победим в София, заяви Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа. Въпреки отпадането, има много ползи от участието в евротурнирите, защото играхме срещу много силен отбор от Сърбия - една от най-големите школи в този спорт в света, а това е много ценен опит за играчите за предстоящите мачове в първенството и Купата на България, добави той.

В края на следващата седмица Добруджа ще изиграе 2 мача в Добрич. В събота жълто-зелените ще приемат Спартак (Варна), а в неделя - Осъм (Ловеч).