Център за кариерно ориентиране - Добрич получи грамота за принос в развитието на кариерното ориентиране

Във Велико Търново се проведе национална заключителна конференция по проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование", която беше открита от Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката.

Център за кариерно ориентиране - Добрич получи грамота за принос в развитието на кариерното ориентиране

Гости на събитието бяха експерти от МОН, началници на РИО, ръководители на 28 ЦКО, кариерни консултанти. В приветствието си към участниците в конференцията заместник-министър Кастрева сподели, че проектът по кариерно ориентиране на учениците е един от най-успешните, обхванал над 84% от училищата в България и над половин милион ученици.



Координаторът в екипа за организация и управление на проекта Ганка Илиева представи създадените диагностични, информационни и методически ресурсни инструменти за кариерно ориентиране. В дискусия с всички участници в заключителната конференция – ученици, учители, директори на училища, кариерни консултанти, началници на РИО, бяха обсъдени, както натрупания опит по проекта, така и визията и очакванията за неговото надграждане в рамките на новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.