„Уестсайдска история“ в Генерал Тошево

Утре, 1 декември, от 18.00 часа в НЧ „Светлина – 1941” на Държавна опера – Бургас ще представи на тошевска сцена популярният мюзикъл „Уестсайдска история”.

„Уестсайдска история“ в Генерал Тошево

В главните роли - Орлин Горанов, Еделина Кънева и Орлин Павлов. Диригент на оркестъра Йордан Дафов, диригент на хора Невена Михайлова, концертмайстор Йордан Ковачев.



„Уестсайдска история“ е американски музикален филм, излязъл по екраните през 1961 година. Сценарият, написан от Ърнeст Леман, е адаптация по едноименния мюзикъл поставен на Бродуей през 1959 година, който от своя страна е съвременна разработка по класическото произведение „Ромео и Жулиета“ на Уилям Шекспир.

В него се представя съвременна трактовка на темата от славната шекспирова пиеса, за враждата между родовете Монтеки и Капулети. Тук съперничеството е между нюйоркските младежки групировки (банди) назоваващи се „Ракетите“ и „Акулите“. Първите са представители на белите американци, а вторите са пуерторикански имигранти. Напрежението се покачва, предвид пламналата любов между представители на двете групи.

„Уестсайдска история“ е големия победител на 34-тата церемония по връчване на наградите „Оскар“, където е номиниран за отличието в цели 11 категории, печелейки 10 от тях, включително за най-добър филм и за най-добър режисьор.

Вход за мюзикала: 6 лв.