Добруджа приключи участието си в евротурнирите

Жълто-зелените хандбалисти загубиха и реванша срещу сръбския Раднички. Най-резултатен за нашия отбор отново бе Джошкун Якубов.

Добруджа приключи участието си в евротурнирите

Раднички победи Добруджа и във втория мач между тях на 1/16-финалите в Чалъндж къп. И двете срещи се играха в сръбския град Крагуевац по договорка между двата отбора.




Вчера сърбите се наложиха с 37:22. Днес Добруджа отново успя да се противопостави достойно през първото полувреме - 13:8 за Раднички, но след почивката разликата се увеличи, за да се стигне до крайното 29:17. Така с две победи Раднички се класира за 1/8-финалите.

И в двете срещи най-резултатен за Добруджа бе Джошкун Якубов, който доказа, че е хандбалист от най-висока европейска класа. Вчера той отбеляза 11 гола, а днес се разписа 4 пъти.

Въпреки ранното отпадане, ръководството, треньорите и състезателите на Хандбален клуб Добруджа заслужават само адмирации. За 11-та поредна година отборът представя Добрич и България на международната сцена - абсолютен рекорд за всички колективни тимове в България и при двата пола през този век. Много ценен опит с участието си в срещите в Сърбия натрупаха талантливите юноши на Добруджа Павел Колев, Михаил Нейчев и Марин Сарандев, които са играчи с огромен потенциал. Отборът от Добрич се представи достойно срещу силен съперник - представител на една от най-силните в света държави в този спорт, което ясно показва, че Добруджа има класата да се пребори за поне участие на финали в първенството и купата на България.