В Тошево обсъдиха бюджета за следващата година

Публично обсъждане на проектобюджет 2016 се състоя в община Генерал Тошево.

В Тошево обсъдиха бюджета за следващата година

Общинска администрация бе представлявана от кмета Валентин Димитров, неговите заместници, секретарят и главният счетоводител на общината. Предложения за финансиране от проектобюджета за следващата календарна година, представиха граждани и кметове на други населени места. 



Проектобюджет 2016 г. ще се опита да запази финансовата устойчивост и стабилност на общината. Усвояването на средства по Оперативните програми на Европейският съюз, създаване благоприятни условия за развитие на местната икономика, повишаване стандарта на живот на жителите на общината, намаляване на безработицата, подобряване облика на населените места, най-вече на общинския сграден фонд, уличната и общинска пътна мрежа, благоустрояването, са само част от приоритетите. За всички тях ще се заделят 12 млн. лв.

Вижданията на общинска администрация не покриха тези на гражданите. Населението  смята за наложителен ремонта по  водопреносната инфраструктура и поддържането на пътища. Разгледани бяха предложения за финансиране със социален характер и ремонти на обществено значими сгради.