Ученическа банда от Добрич впечатлява с професионален дебютен албум

Музикалната сцена в Добрич е жива и младото поколение достойно продължава десетилетните традиции на местните групи. Поредното доказателство, че градът ни е оазис на качествената музика на картата на България е Bloodrush. Ето го и техният първи албум:

Ученическа банда от Добрич впечатлява с професионален дебютен албум

Когато човек чуе професионалното ниво на записите, завладяващия глас на вокала, музиката и текстовете на песните, тежките рифове и бързите сола, навярно ще си помисли, че зад този албум стои група с богат професионален опит и дългогодишна история. Всъщност "No Man's Land" е дело на трима тийнейджъри от Добрич. С много талант, труд, желание и отдаденост те постигат ниво, за което много други могат само да мечтаят.



Историята започва преди 2 години и половина. На 11 май 2013 година е създадена група "Bloodrush" в състав Жулиян Маринов - вокал, Коста Коларов - китара, Димитър Димов - бас и Мартин Кирилов - барабани. Част от тях преди това са били заедно в група Negative Vibration. Затова само след месец са готови за първо излизане на сцената. В края на юни 2013 година група Bloodrush има концерт в младежкия в Добрич. Следва много престижна покана. Само седмица след първия концерт, момчетата от Добрич имат втори - този път пред хилядна публика и подгрявайки звезди от национална и световна величина. Вторият концерт на Bloodrush e на Джулая в Камен бряг, преди БТР и Джон Лоутън - вокалист на легендарната група Юрая Хийп.

Музикантните имат много идеи и логично скоро създават много авторски песни и все по-рядко репетират кавъри. Най-доброто, създадено от Bloodrush, през последните 2 години е подбрано в дебютния албум "No Man's Land". При записите групата вече е трио - вокал е китаристът Коста - на 18 години, учи музика в СОУ "Климент Охридски", на барабаните е Мартин - на 17, от Езикова, а на баса - Димитър, който от тази есен следва в Лондон "Music Technology and Video Production". В края на миналата учебна година тримата решават, че преди заминаването на Димитър за Англия, трябва да запишат на професионално ниво всичко най-добро и да издадат албум. Затова през лятото музикантите започват работа, а със събраните пари финансират сами записа на албума. Това се случва за седмица през август в студиото на група "Odd Crew" в София - Urban House Records.

Музиката на песните е дело и на тримата, текстовете са предимно на Коста, а част от тях са писани от Димитър. Албумът съдържа 8 парчета. Момчетата от групата се вдъхновяват от Pantera, Black Sabbath, Slayer, Tool. Стилът на албума е комбинация от stoner, groove и хеви метъл или с една дума стилът може да се определи като стил Bloodrush - всичко в тавата е абсолютно авторско и оригинално.


В края на октомври албумът бе представен на промопарти в бар "2Crazy" в Добрич. Първият концерт на Bloodrush след издаването на "No Man's Land" бе на 14 ноември в скейтърския клуб във Варна "Хале 3". На баса, на мястото на заминалия за Лондон Димитър, вече е 16-годишният Мариян Николов от ПМГ. Пред добричка публика групата ще излезе след като приключи ремонтът на младежкия дом. Бандата планира национално турне през уикендите на декември - договарят се участия в София, Пловдив, Русе, Силистра, Варна и др.

От утре дебютният албум на Bloodrush ще се продава в магазин "Далия" в центъра на Добрич (до Кукла). Албумът, както и тениски на групата, може да закупите и директно от групата, като се свържете с нея чрез официалния й фейсбук профил (ТУК).

Музикантите са амбицирани Bloodrush да се превърне в дългосрочен проект и те да се посветят на музиката и след завършване на училище.


В проекта участие има още един много талантлив и креативен тийнейджър от Добрич. Автор на визията на диска и обложката е 18-годишният Кирил Сапунджиев от гимназия "Леонардо Да Винчи", който се занимава с рисуване и графичен дизайн.


Бихме се радвали, ако повече хора се свържат с нас, за да си поговорим, да ни критикуват, да ни дадат нови идеи, защото ние свирим не само за удоволствие, но и с цел развитие и това ще ни помогне да надградим над постигнатото до момента, призова вокалистът на Bloodrush Коста Коларов.