Добруджа излиза за поне една победа в Сърбия

Не отиваме като обречени, целта ни е да се представим добре, ще търсим поне една победа от двата мача, заяви Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа.

Добруджа излиза за поне една победа в Сърбия

През тази седмица мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа ще запише 11-то поредно участие в евротурнирите. Това е абсолютен рекорд за всички колективни тимове в България и при двата пола през този век.



Добруджа и сръбският Раднички ще премерят сили на 1/16-финалите в Чалъндж къп. Мачовете са на 27 и 28 ноември от 18.00 часа в Крагуевац, по договорка между двата отбора, с цел намаляване на организационните и транспортни разходи. Победителят ще се класира за 1/8-финалите в Чалъндж къп, които са напролет.

Въпреки домакинското предимство на съперника, Георги Андреев заяви, че нашият тим не отива като обречен и има своите шансове за успех в Сърбия. Поради контузии или ангажименти четирима опитни хандбалисти на Добруджа няма да пътуват за Крагуевац - Венцислав Петров, Светослав Недев, Красимир Коев и Живко Георгиев. Георги Андреев изрази притеснение и от нарушения игрови ритъм на състава, тъй като два от мачовете на Добруджа в мъжката А хандбална група през този месец бяха отложени по молба на съперниците. Разузнаването ни показа, че Раднички е добър отбор, представител на сръбската школа, която е на световно ниво, отбеляза клубният президент.