Верните отговори в кино викторината на Добрич Онлайн и Кино Икар

При огромен интерес от страна на нашите читатели премина втората съвместна игра на Добрич Онлайн и Кино Икар. Много отговори на трите зададени въпроса постъпиха до вчера, част от тях - верни.

Верните отговори в кино викторината на Добрич Онлайн и Кино Икар

Ето и какви бяха въпросите и какви са верните отговори:

 

1. Кино Икар е първото частно кино в нашия град. Сега то се помещава в Дом паметник „Йордан Йовков”. При първото си откриване през 90-те обаче кино Икар се намираше на друго място в Добрич. Въпросът е: През коя година за първи път бе открито Кино Икар и къде се помещаваше тогава?

 

ОТГОВОР: Търсената година е 1997 г. На 15 януари 1997 година в Добрич е открито Кино Икар. Тогава то се помещаваше срещу кафе Кукла, под Читалище Йордан Йовков.

 

2. Смъртта на актьора Хийт Леджър води до това, че той не довършва снимките в последния филм, в който участва. Сценарият търпи промяна и в ролята влизат последоватлно Джони Деп, Джъд Лоу и Колин Фарел. Кой е режисьорът на въпросния филм?

 

ОТГОВОР: Най-трудният въпрос. Мнозина прибързаха и се насочиха към очевидното - филма "Черният рицар". Последният филм, в който играе обаче Хийт Леджър е "Сделката на доктор Парнасъс", а търсеният режисьор е култовият Тери Гилиъм. Американът тръгва от комедийната трупа Монти Пайтън. Режисьор е на няколко хитови ленти. Ние обаче няма да изброим тук всички. Достатъчно за киноманите е само едно заглавие - Бразилия (1985).

 

3. Как се нарича дъщерята на актьора Джон Войт, известен с ролите си във филмите “Среднощен каубой”, “Завръщане у дома”, ”Параграф 22”, ”Влакът – белгец”? Тя е една от най-харесваните жени от екрана днес, а името й очакваме от вас.

 

ОТГОВОР: Крушата не пада по-далеч от дървото. Тук май не успяхме въобще да ви изпотим. Емблематичният актьор Джон Войт май вече е по-слабо познат от дъщеря си - Анджелина Джоли. Ето от къде Анджелина е наследила таланта си да играе и сочните устни. Актрисата е позната от десетки филми, сред които Хакери, Пъровороден грях, Да изчезнеш за 60 секунди, Лара Крофт, Мистър и Мисис Смит ... Известна е и като част от най-секси двойката в света - звездното кино семейство Анджелина Джоли и Брад Пит (да ни извиняват Бекъм и спайската).

 

Всички посочили трите верни отговора ще участват в жребия, който ще определи двамата наградени с по два билета за филм по избор. Тегленето ще се изърши на 10 май, вторник, в нашия офис, а всички отговорили вярно вече са поканени по имейл да присъстват при желание от тяхна страна.

 

Очаквайте следващата ни игра, в която отново сме ви подготвили 3 много любопитни въпроса, които могат да ви донесат билети за Кино Икар.