Ученици от тошевско мериха знания за творчеството на Йордан Йовков

В Център за работа с деца гр. Генерал Тошево се състоя първото издание на общинско състезание „Йордан Йовков – певецът на Добруджа”, в което ученици от 4 до 8 клас показаха знанията си за творчеството и живота на Йордан Йовков. В надпреварата се включиха три общински училища – от селата Красен, Кардам и Преселенци.

Ученици от тошевско мериха знания за творчеството на Йордан Йовков

Всяко едно от учебните заведение се представи в състезанието с отбор от четирима участници, от които един капитан, отговарящ за организацията. Учениците показаха отлични знания в състезанието, разделено на три кръга. Първият кръг бе посветен на жизнения път на автора, а децата  отговаряха на въпроси, свързани с любопитни факти от живота на белетриста. Следващият кръг бе посветен на неговото творчество. Тук учениците с изчерпателни отговори отвръщаха на отправените им от водещите въпроси. Най-интересен се оказа третият тур, в който учениците трябваше да разпознаят творба на Йовков по зададени персонажи и обратно. 



Най-добре от всички в първото издание на състезанието се представи ОУ Преселенци. За положеното старание и състезателен дух всички участници получиха награди и бяха поздравени от началник Отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ г-жа Надежда Колева.