Най-малките хандбалисти на Добруджа - първи за годината

Най-малките таланти на ХК Добруджа уверено вървят по стъпките на батковците - юношите и мъжете, доказвайки високата класа на хандбала в Добрич.

Най-малките хандбалисти на Добруджа - първи за годината

В неделя във Варна се проведе есенният турнир за хандбалисти до 10-годишна възраст в зона Черно море - Североизточна България. В първия си мач децата на Добруджа разбиха домакина Спартак с 11:5. След това малките хандбалисти от Добрич победиха Шумен с 6:5. Добруджанчетата загубиха третия си мач - 9:8 за Локомотив (Каспичан), но още преди тази среща те си бяха гарантирали първото място. Жълто-зелените са начело с 4 точки, следват Локомотив и Шумен с по 3, а Спартак (Варна) е четвърти с 2 точки. Първенството в зоната продължава през пролетта с турнир в Шумен.




Това бяха първите официални мачове за 10-годишните хандбалисти на Добруджа, които тренират този спорт само от месец. Добрата работа на старши треньора Емил Иванов и неговия помощник Джошкун Якубов вече дава резултат и техните възпитаници се представиха отлично, показвайки силна игра за тази възраст, както и много желание и воля.

През последните години школата на ХК Добруджа се наложи като водеща в страната. Интересът на децата на Добрич към този красив спорт е много голям и клубът е единственият в България с абсолютно всички гарнитури при силния пол - до 10, 11, 12, 14 и 16 години, младежи, мъже и ветерани.

Старши треньор на 10 и 11-годишните е вратарят на мъжкия отбор Емил Иванов, а негов помощник е голмайсторът на Добруджа и на последното първенство Джошкун Якубов. При 12 и 14-годишните ролите са разменени - старши треньор е Джошкун Якубов, а негов помощник - Емил Иванов.