Ешкенази и Людмил Ангелов с подробности за концерта довечера

Цигуларят Веско Пантелеев - Ешкенази и пианистът Людмил Ангелов отбелязват 20 години съвместна творческа дейност. Тази вечер от 19.00 часа в концертна зала "Добрич" е дългоочакваният концерт на двамата музиканти, каза днес новоназначения зам. кмет по хуманитарните дейности д-р Емилия Баева.

Ешкенази и Людмил Ангелов с подробности за концерта довечера

Никога не съм идвал в Добрич и се радвам, че сега съм тук и ще свиря на ваша сцена, каза Ангелов. Благодаря за добрата организация от страна на община Добрич. За нас е чест да свирим за всички любители на класическата музика. За тези 20 години съвместна работа с Веско, сме доказали, че работим добре в екип и сме намерили своето място не само на българската сцена, но и на световната, добави той. 



Преди месец започнахме със серия от концерти, посветени на юбилея ни. Първият бе София, а втория е в Добрич, предстои и голямо българско турне, както и записване на нов диск (последният е от 2006 г.), поясни Ешкенази. 

Николай Желев ме убеди да дойдем и да свирим на добричка сцена, за което му благодаря,  каза Людмил Ангелов. Преди 30 г. съм свирил в Добрич заедно с големия български цигулар Минчо Минчев и Камерния оркестър на града. Никога няма да забравя това участие, за мен бе чест да партнирам на музикална звезда от такава величина, сподели цигуларят. Тогава бях последно в Добрич и сега съм много щастлив отново да бъда на тази сцена и то с Людмил. 

Музикантите имат богат репертоар, но са се спрели на част от него, с която да поздравят добричлии и да отбележат 20 години на сцената. В програмата им тази вечер са включени произведения на Моцарт, Брамс, Гершуин, (специално аранжирани за тях), аржентинско танго на Гардел и Пиацола. Важно е този вид музика да се разбира от младото поколение. За мен не е грешка смесването на различните стилове, така че младото поколение да прояви интерес. Ние сме длъжни да помогнем на подрастващите в тази насока, иначе сме обречени на гибел, каза Людмил Ангелов. Класическата музика не е предпочитана от всички, но винаги е било така. За да слушаш класическа музика, трябва да я разбираш, да се слееш с емоцията. Нашата публика знае какво ще остави тази музика в тях по време и след концерта,  допълни Ешкенази. Изпълненията на концерта ще са нетрадиционни, различни от познатата класическа музика. Проекта е наистина голям. Освен на българска сецна ще свирим и в Испания, Холандия, допълниха те.