Премиера на книгата "Молитва за земята" на Георги Балабанов

В Регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич се състоя премиера на книгата "Молитва за земята" на Георги Балабанов, която е с номинация за Националната литературна награда "Йордан Йовков". Много приятели и почитатели на творчеството на Георги Балабанов присъстваха на литературната среща.

Премиера на книгата "Молитва за земята" на Георги Балабанов



Директорът на библиотеката Невяна Христова представи писателя и гостите на събитието, а новата книга на добруджанския писател представи председателят на Съюза на независимите писатели в България Марин Кадиев. Поздравления от свое име и поздравителен адрес от кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов поднесе директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Диана Борисова. Думи на благодарност за подкрепата и отношението на Георги Балабанов към бесарабските българи поднесе и Никлай Плагов – тараклийски българин, представител на бесарабските българи – преселници в Североизточна България. Поетът Генчо Златев поздрави писателя със стихотворение, което му е посветил по повод книгата.

Поредната нова книга с проза на Георги Балабанов е своеобразна молитва за земята и хората, за морала, човечността и любовта между хората, за състраданието и достойнството, за връзката на човека с природата и взаимоотношенията между поколенията.

„Молитва за земята”, споделя авторът, поставя един голям въпрос, за мярата и отговорността ни, за приноса на всеки едни от нас при утвърждаването на тези духовни ценности, и добавя, че книгата е благослов, свещен благослов за тези наши пътища, по които ще вървят пречистени и идните поколения.