МВР закопча селски "атентатор"

В 11.45 часа вчера в полицията в Казанлък е получено съобщение за взрив пред къща в с. Енина. При направения оглед е установено, че вследствие на експлозията, е нарушена целостта на масивна входна врата на двора на дома на 67-годишен мъж от селото, счупени са и стъклата на трикрилен прозорец на съседна къща.

МВР закопча селски "атентатор"

 

От полицията поясниха, че при инцидента няма пострадали хора.

 

В хода на разследването е задържан 59-годишният С.Г. - съсед на потърпевшите, за който се предполага, че е хвърлил взривното вещество. В дома му са намерени и иззети законно притежавана ловна гладкоцевна пушка "ИЖ", 7 цилиндрични тела, съдържащи жълто прахообразно вещество, запалим капсул възпламенител с огнепроводен шнур, 28 електро-детонатори.

 

При обиска е намерен още пълнител за автомат "Калашников" с 14  бойни патрона кал.7,62,  пълнител за пистолет "Макаров",  две ръкохватки за автомат "Калашников", метална кутия с около 200 грбездимен барут, две запалки за димки, 190 капсул възпламенители и голямо количество ловни, бойни и халосни патрони с различен калибър.

 

По случая е образувано досъдебно производство. С.Г. е задържан за срок до 24 часа, но поради недоброто му здравословно състояние, след извършване на процесуалните действия е освободен. Работата по случая продължава.