Шоуто на Слави пуска подписка за референдума и в Добрич

Днес „Шоуто на Слави” с помощта на Гражданско движение „Днес” стартират подписка за референдум. Събирането на подписи ще продължи 3 месеца ( до 10 февруари) в цялата страна.

Шоуто на Слави пуска подписка за референдума и в Добрич

Всеки, който желае да остави подписа си в полза на референдума, може да го направи всеки ден (вкл. събота и неделя), от 10:00 до 18:00 ч. в централна градска част на Добрич  пред Билла, до паметника на „Св.Св. Кирил и Методий“  и на ул. „Д-р Константин Стоилов“ 3, офис 102 – приемна на Гражданско движение „Днес”  (постоянен пункт). През следващите дни ще се разкрият пунктове и в кварталите на града. 



Освен в Добрич, подписката ще се проведе и в цялата област. Постепенно ще се разкрият приемни и в Балчик, Каварна, Тошево, Шабла. Екипът, който работи в Добрич включва доброволци, регистрирали се чрез страницата на „Шоуто на Слави” в интернет, както и представители на ГД ”Днес”. В момента в Добрич доброволците са 12, но организатора на събитието за Добрич и областта  Даниел Алексиев  очаква в следващите дни те да станат много повече. Алексиев и екипът му  са амбицирани да съберат поне 30 000 подписа в областта.  

Въпросите  за референдума са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?