Плувкиня от Добрич счупи 26-годишен национален рекорд

Станислава Сарандева подобри държавния рекорд на 50 метра свободен стил за момичета до 12 години.

Плувкиня от Добрич счупи 26-годишен национален рекорд




Днес и утре в София се провежда турнирът по плуване "Замората", оргнизиран от клуб "Левски". Състезанието е включено в календара на Българска федерация по плувни спортове. Турнирът е изключително силен - в него участват над 500 състезатели от 10 до 16 години от 41 клуба от цялата страна.

Спортен клуб по плувни спортове "Добруджа" също получи покана за участие на престижното състезание. Тимът от Добрич, воден от треньора Иван Иванов, се представя с шестима състезатели - Станислава Сарандева, Каролина Василева, Теодора Недева, Здравко Желев, Максим Михайлов и Калоян Коев. Те се подготвят много усърдно в плувен комплекс "Русалка" и добрите резултати вече са факт.

Продължава силното представяне през тази година на голямата надежда на добричкото плуване Станислава Сарандева. В София тя не само спечели поредния си златен медал, но стана национална рекордьорка. Станислава Сарандева бе най-бърза на 50 метра свободен стил при момичетата до 12 години на турнира "Замората". Тя спечели първото място в дисциплината с 29.17 секунди, с което подобри един дълго задържал се рекорд в българското плуване - от 1989 година.

Турнирът в София продължава с още много дисциплини тази вечер и в неделя, от които можем да очакваме още успехи за плувците на СКПС "Добруджа" - Добрич.