16-годишна красавица е новата Мис Генерал Тошево

Мирела Костадинова впечатлява с визията си от пръв поглед - тя е много красива, чаровна и лъчезарна. Тя обаче е нещо много повече - тя впечатлява силно и с качествата си на човек още от първите думи при разговора с нея. Тя е творческа личност, умна и интелигентна, и впечатлява силно с още нещо - разсъждава изключително зряло и мъдро за своите 16 години.

16-годишна красавица е новата Мис Генерал Тошево



10 красавици бяха претендентки за короната на юбилейното пето издание на конкурса "Мис Генерал Тошево". По традиция церемонията са проведе в празничната за града седмица.


Залата на читалище "Светлина - 1941" бе домакин на бляскавото събитие. Конкурсът протече в два тура. В първия етап от надпреварата момичетата дефилираха в спортно-елегантни облекла.


Във втория кръг те бяха облечени в официални вечерни рокли и отговориха на въпросите на петчленното жури.


Изборът със сигурност не е бил лек, защото всички момичета впчетлиха със своята визия.


Напълно заслужено за "Мис Генерал Тошево 2015" бе избрана Мирела Костадинова. Кралицата на красотата получи короната си от "Мис Генерал Тошево 2014" Стелияна Маринова под бурните аплодисменти на цялата зала.


Не само финалната вечер на церемонията, но целият месец на репетиции и подготовка бяха незабравимо изживяване, сподели красавицата. Нямам опит в конкурси за красота и бях много притеснена, участвах заради преживяването и не очаквах да спечеля, обясни Мирела. Когато чух името си при обявяването на победителката и получих короната чувството бе прекалено хубаво, а усещането бе за нещо нереално, не можех да повярвам какво се случва, добави тя.


Мирела е на 16 години, ученичка в 10 клас, в СОУ "Н. Й. Вапцаров" - град Генерал Тошево, хуманитарен профил.

Има две любими хобита - книгите и рисуването. На първо място поставя четеното и всеки ден намира време за него - факт, с който Мирела веднага ни впечатли и ние като ценители на книгата се гордеем, че Мис Генерал Тошево е една от малкото български тийнейджърки, за която четенето е любимо заниманиe. Любимата й книга е "Птиците умират сами". Изчела е почти всичко от Хорхе Букай. Друг нейн любим автор е Анна Тод.

Освен красива и умна, Мис Генерал Тошево 2015 е и артистична натура. В свободното си време Мирела много обича да рисува. Сама развива таланта си. Наслаждава се да рисува портрети и пейзажи.


Мирела Костадинова досега не e имала никакъв опит с модния подиум, конкурсите за красота или агенциите за манекенки. Още с първото си явяване обаче тя заслужи короната. Все още е подвластна на емоциите и не е взела категорично решение дали ще има следващи участия на конкурси за красота.

Макар и да има още 2 години в училище, тя вече е наясно какво иска от живота като професионална реализация. Мечтата й е да завърши детска педагогика и да стане учител в детска градина. Знае, че именно работата с малки деца е нейното призвание и ще се отдаде на тази професия там, където има възможност да се посвети на тази дейност - в Генерал Тошево или в по-голям град.


Бих останала в Генерал Тошево, ако имам възможност да работя в детска градина тук, сподели Мирела. Градът е хубав, а най-хубавото в него са хората - всички в него много се подкрепяме, обясни тя. Мирела смята, че Генерал Тошево може да е малък град, но в него има възможности за реализация. Гордея се с града си и жителите му, дори и да заживея на друго място винаги ще помня откъде съм тръгнала и какво ми е дал градът ми, заяви Мирела.

И една добра новина за момчетата в Генерал Тошево - сърцето на най-красивото момиче в града е свободно в момента. За да го спечелят обаче, ще трябва да се постараят много.


Първа подгласничка на победителката стана Каролина Христова, а втора – Семра Сали. Приза „Мис Публика” спечели Ипек Алиева, която беше избрана след анонимно гласуване измежду всички присъстващи на събитието. Наградата “Лице на Общински Младежки съвет” беше връчена на Александра Михайлова.


За доброто настроение на публиката по време на събитието се погрижиха Борис Байчев, Ирен Красимирова, Доротея Петкова, NNS Crew Генерал Тошево и Добрич, изпълнители и танцьори от Арт център “Палитра” и изпълнителите от школите към НЧ “Светлина – 1941” Симона Мигленова, Стелияна Маринова и Живко Желев.