Първи медал от републиканско първенство спечели БК "Добротица" - Добрич

Енур Енчев спечели сребърен медал на шампионата на България за 15-16 годишни боксьори.

Първи медал от републиканско първенство спечели БК "Добротица" - Добрич

От вторник до днес в Бургас се проведе републиканското пъренство по бокс за юноши. Участваха всички най-силни ръкавици на страната.




Боксов клуб "Добротица" с президент и треньор Светослав Тодоров бе представен от трима свои състезатели на ринга в Бургас.


Енур Енчев донесе историческия първи медал за новия боксов клуб от Добрич. Той се класира втори в категория до 80 кг. Ученикът от Професионалната гимназия по туризъм в Добрич изпрати на два пъти в нокдаун Херан Ахмет от Арда още в първия рунд на 1/2-финала и съдията прекрати срещата. На финала Енур Енчев загуби от Иван Киселаров от Ботев (Пловдив), който е медалист от европейско първенство.


В категория до 70 кг. Георги Венелинов от БК "Добротица" победи на 1/8-финал Боян Боев от Ботев, след което ученикът от ЕГ "Гео Милев" - Добрич загуби на 1/4-финал от бъдещия шампион Валентин Янков от Локомотив (Русе).

При боксьорите до 75 кг. Николай Александров, който учи във ФСГ "Васил Левски", загуби в първата си среща от миналогодишния шампион Рангел Станоев.

Треньорът Светослав Тодоров сподели, че е много доволен от показаното и от тримата, че те се занимават с този спорт само от 3-4 месеца, но напредват много бързо и очаква още по-добри класирания от тях в следващите състезания.