Неработещата икономика, високите местни данъци и ежедневните ВиК аварии - основни проблеми на добричлии

Това показва проучване, извършено от БСП през изминалия месец. Анкетирани са хиляда човека от всички квартали на града. Целта на проучването бе да провери доколко приоритетите на БСП съвпадат с желанията на гражданите.

Неработещата икономика, високите местни данъци и ежедневните ВиК аварии - основни проблеми на добричлии

Основният извод от резултатите от това представително проучване е, че в много голяма степен важното за добричлии съвпада с програмата за управление на БСП.



Партията и хората поставят едни и същи проблеми на първо и второ място. Най-важното е икономическото развитие на Добрич и привличането на инвестиции в града. Следва желанието за по-ниски и справедливи местни данъци и такси.

И докато за БСП трети приоритет е непримиримост към толерирането на обръчите от фирми и прозрачност при обществените поръчки, то за гражданите третият най-голям проблем са постоянните ВиК аварии.

В този мандат задължително трябва да се реализира водният цикъл, заяви кандидатът за кмет на БСП Мая Димитрова. Единствено общинска администрация носи вината, че този проект не се осъществи до сега, общината е изготвила проекта без да предвиди ДДС, а Европейската комисия ясно казва, че този данък не се признава за разход, обясни тя. Обвиненията на досегашния кмет към правителството на Орешарски, че то е трябвало да плати ДДС-то, не отговарят на истината, защото в 5 от послените 6 години на власт е ГЕРБ, заяви кандидатът за кмет на Добрич Мая Димитрова.

От изминалата кампания, срещите с граждани и извършеното проучване тя прави следния извод: "За пореден път се убеждавам, че общинска администрация не познава проблемите на града и не иска да се вслуша в гласа на гражданите".

Хората са изморени от несигурността на утрешния ден, от ежегодни избори, от постоянни обещания, които след това не се реализират на практика, отбеляза Мая Димитрова. Аз апелирам гражданите в неделя да излязат да гласуват, ако наистина искат промяна в Добрич, добави тя. За да постигнем заедно по-добър живот за хората на Добрич, нека се доверят на БСП, на кандидатите за общински съветници и кандидата за кмет с номер 14 в бюлетината, призова Мая Димитрова.