Ето кои са пострадалите добричлии в пожара в Германия

Областният управител д-р Маргарита Новоселска получи информация от МВнР за пострадалите българи в Германия.

Ето кои са пострадалите добричлии в пожара в Германия

Потвърден е броят на пострадалите българи - 11. От тях 10 са от област Добрич. Извършените и предстоящите операции, са от травматологичен характер и няма опасност за живота на пациентите.



Министерство на външните работи предостави своевременно информация на Областния управител на област Добрич за състоянието на пострадалите български граждани при пожар в град Гуденсберг, Германия: 

„По информация на полицията в гр. Хомберг от тази сутрин, разследването на пожара ще приключи окончателно в средата на следващата седмица. 

Работи се по различни версии за възникванетo му, като не се изключва нито една от следните три:

1. технически проблем, свързан с дефектен кабел на пералната машина в мазето

2. непредумишлен палеж (изхвърлена цигара) 

3. умишлен палеж (свободен достъп до сградата). 

Счита се, че причината е от технически характер. 

Установена е самоличността на Недялка Райчева Алексиева, с адресна регистрация в с. Крушари. Тя е била на амбулантно лечение и е изписана. Състоянието на тежко пострадалите, настанени в клиника в Касел са Султанка Северинова Сергеева от Добрич - изписана вчера. Росица Димитрова Радева от Варна - оперирана между 19 и 20 октомври. Предстои нова операция следващата седмица. Очаква се да остане в болницата между 10 и 14 дни. Петър Митанов Стоянов от Добрич. На него му предстои операция следващата седмица. Стелян Галинов Митев също от Добрич е със съмнения за интоксикация, последните резултати от кръвните изследвания са в норма. Предстои му операция следващата седмица. Вероятно ще остане в болницата между 10 и 14 дни. Севдалина Зоркова Стойчева от Добрич се намира в университетската клиника в гр. Гьотинген, в интензивно отделение. 

Консулство-Франкфурт продължава да поддържа връзка с полицията на гр. Хомберг (Frau Friebe)“.