Нов клуб по лека атлетика в Добрич създава Галин Костадинов

Трети клуб по лека атлетика в нашия град - в него ще тренират деца, юноши и девойки, мъже и жени

Нов клуб по лека атлетика в Добрич създава Галин Костадинов

До дни ще бъде готова регистрацията на СКЛА "Добрич" в Министерството на правосъдието, след което клубът ще стане член на Българската федерация по лека атлетика.



Създател и президент на СКЛА "Добрич" е Галин Костадинов. Той ще бъде и треньор на състезателите. В клуба скоро ще заработят поне още двама специалисти, за да бъдат обхванати всички дисциплини на леката атлетика - хвърляне, бягане и скачане.

Галин Костадинов е един от най-успешните спортисти и треньори на нашия град. Той е многократен шампион на България по хвърляне на гюле за юноши и мъже, участник на Олимпийските игри в Атина през 2004 година, а като треньор е извел своите състезатели в България и Дубай до десетки титли и медали.

Записването на желаещи да тренират лека атлетика при Галин Костадинов вече тече. Заниманията са подходящи за деца и младежи от всички възрасти, от детската градина до горните класове в училище. Всеки, който проявява интерес, може да се свърже с Галин Костадинов на телефон: 0897 333 077.

Над 30 атлети, сред които и четиримата многократни републикански шампиони по хвърляния за всички юношески възрасти, вече са потвърдили преминаването си в СКЛА "Добрич" и през декември ще бъдат картотекирани като състезатели на новия клуб, който ще представят на официални републикански и международни турнири през 2016 година.