Повече средства за спорт, нови игрища в кварталите и целогодишен спортен календар на Добрич

Това са част от идеите, които Атанас Атанасов и ПП АТАКА ще реализират по отношение на спорта в нашия град

Повече средства за спорт, нови игрища в кварталите и целогодишен спортен календар на Добрич

В програмата на АТАКА има раздел, наречен "Спорт за всички", защото считаме, че освен от професионален, Добрич има нужда и от масов спорт, а в момента той почти не съществува, заяви Атанас Атанасов - кандидат за кмет на Добрич.



За целта са предвижда изграждане на нови спортни площадки в кварталите, където всички желаещи да могат свободно да спортуват.

С общински средства ще се стимулират изявените училищни отбори, за да могат те да водят пълноценна подготовка и да се явяват на състезания извън Добрич.

Сред идеите на Атанас Атанасов е създаването на годишен спортен календар от аматьорски и училищни турнири в различни видове спорт. Към момента градското първенство между училищата е в рамките само на няколко дни, докато според АТАКА това трябва да е целогодишно състезание.

В програмата на Атанас Атанасов е заложено и изграждането на велоалеи, които да свържат централна градска част и парка с кварталите.

От АТАКА смятат, че е необходима равнопоставеност при разпределението на средства от бюджета за спортните клубове и масовия спорт. Според Атанасов общината трябва да отделя повече средства за спорт от досегашните 600-650 хиляди лева на година.

За да подкрепите Атанас Атанасов и листата за общински съветници на АТАКА, гласувайте с номер 10 в бюлетините на местните избори в Добрич.