Добричлии изразиха подкрепата си към граничаря Вълкан Хамбарлиев и всички негови колеги

Около 50 човека се събраха днес по обед пред църквата "Св. Георги" в центъра на града.

Добричлии изразиха подкрепата си към граничаря Вълкан Хамбарлиев и всички негови колеги




В София, Варна, Сисистра, Добрич и други големи градове на страната днес се проведоха граждански инициативи в подкрепа на граничния полицай Вълкан Хамбарлиев и българската гранична полиция.


Около 50 човека от Добрич се отзоваха на поканата на организатора на събитието за нашия град Константина Петрова - млада добричлийка с активна гражданска позиция, отстояваща патриотичните ценности и българския национален интерес. Тя призова в създаденото от нея събитие във фейсбук: "да излезем заедно и да подкрепим заедно хората, бранещи семействата ни, приятелите ни, страната ни".


Присъстващите на събитието в центъра на Добрич се подписаха под декларация, която ще бъде внесена в държавните институции. В нея се казва: "Преди броени дни България беше нападната. За пореден път. За първи път обаче от началото на ислямското нашествие, което евроамериканските медии ни представят като "бежанска вълна", България отвърна. Трима български гранични полицаи посрещнаха нахлула банда от 54 мъже, които им оказват съпротива, при която загива един от нападателите - афганистанец. Защитата на държавната граница е призвание и дълг, а не престъпление! Ние подкрепяме нашата гранична полиция и нашата страна! Нито крачка назад, зад нас е България!".