Атанас Атанасов: Нека заедно възродим икономиката на Добрич

Кандидатът за кмет на Атака и водач на листата за общински съветници Атанас Атанасов проведе предизборна среща с работниците на „Веселина Трейд ЕООД”.

Атанас Атанасов: Нека заедно възродим икономиката на Добрич

Той изложи своята план-програма, с която смята да възроди миналото величие на Добрич. От нея стават ясни и методиките за действие, чиято цел е запазване на младото поколение тук и край на общото обезлюдяване на града ни. В своята реч, Атанасов посочи механизмите, с които смята да постигне целите си. 



Важните моменти от програмата на Атанасов са няколко: диалог с гражданите, подкрепа за месния бизнес с цел осигуряване на нови работни места, правилното и прозрачно изразходване на публичните средства от общинският бюджет, благоустройствен  план за крайните квартали, преразглеждане на такса битови отпадъци, стимулиране и подпомагане на спортните и културни мероприятия в Добрич. За да съществува нормално развиваща се икономика в града, трябва кметът и екипът му да подпомагат месния бизнес. 

Данъчни облекчения за производствените фирми със заети минимум 35 лица, но при условие, че те поддържат постоянно минималните работни позиции е една от неговите идеи.  Твърдо нетолерирам наемането на външни фирми за изпълняването на поръчки (като ремонта на градския парк). Ако с проекта бе ангажирана месна фирма, тя щеше да осигури работни места, а данъците и таксите щяха да останат тук, коментира той. 

По време на диалога с гражданите станаха ясни и техните възражения към сегашната управа. Недоволни са от инфраструктурата в града, липсата на детски площадки, липсата на работа. Коментира се състоянието на детската градина в кв.”Рилци”. Покривът тече от две години, а дограмата е сменена със средства на родителите. Вече 24 години хората от блок Добруджа чакат построяването на обещаните им апартаменти, на местата където тогава са съборени къщите им. 

Атанасов категорично не се съгласи с набирането на средства за охрана в училищата под формата на дарения. Децата са бъдещото на Добрич. Те не трябва да плащат билетчето  в училищния автобус, за да отидат на училище, каза той. 

В края на срещата, Атанас Атанасов помоли всички да го подкрепят на изборите, за да поставим Добрич на картата на България и да се гордеем, че сме добричлии.