Радо Димов: С мотивация, раздаване и публика можем да победим Дунав

За да победим в събота са необходими раздаване на 100%, мотивация на 100% и импулс, който може да дойде от публиката, затова призовавам феновете на Добруджа от Добрич и околността да дойдат и да подкрепят отбора, заяви старши треньорът на Добруджа Радостин Димов преди домакинския си дебют. След повече от 7 години той отново ще изведе жълто-зелените футболисти в мач на стадион "Дружба".

Радо Димов: С мотивация, раздаване и публика можем да победим Дунав

В мач от 11 кръг на Б група в събота, 17 октомври, от 16.00 часа, Добруджа приема Дунав (Русе) в Добрич.




От 10 дни се готвим целенасочено за тази среща, заяви Радо Димов. Според него Дунав е най-стойностният отбор в групата, в който има много опитни футболисти и талантливи млади играчи. Димов определи съперника като балансиран отбор с изграден игрови облик, който има точна и ясно поставена цел - класиране в А група. Подхождаме към Дунав с респект и уважение, но тъй като и те имат слаби страни, ще се опитаме да се възползваме от тях, коментира старши треньорът на Добруджа.

В последните 15 години в 15 мача между двата отбора Дунав има само 3 победи.

Това, че Добруджа играе традиционно силно срещу този съперник е един плюс за нас за съботния двубой, коментира Радостин Димов. Аз съм оптимист, заради настроението в отбора, заради начина, по който тренират и мислят за мача футболистите на Добруджа, добави наставникът.

В събота той няма да може да разчита на защитника Николай Илиев и халфа Павел Петков, които са с травми. Други контузени или наказани в Добруджа няма.

Добруджа спечели 4 точки от гостуванията на Локомотив (Мездра) и Септевмри (Симитли) в последните си два мача, които бяха първи за новия старши треньор Радостин Димов. Така отборът от Добрич събра 8 точки и вече е само на 2 от спасителната зона.

С 23 точки от първите 10 мача Дунав е на второ място във временното класиране на Б група, на 2 зад лидера Поморие.