"Зеленина" спечели футболния турнир "Спортувам - общувам"

На "Изида" се проведе финалът на Младежки футболен турнир "Спортувам - общувам" между отборите на "Зеленина" и "Димитър Талев". Срещата бе оспорвана и на високо ниво. В крайна сметка резултатът бе 8:2 за "Зеленина", благодарение на отличните отигравания на Константин Кондов, отбелязал 5 гола в мача.

"Зеленина" спечели футболния турнир "Спортувам - общувам"



Така със златото се окичиха момчетата от "Зеленина", които получиха медали и вдигнаха купата на приятелския турнир. За тях организаторите бяха подготвили също и ваучери за спортни стоки на стойност 50 лв.


За голмайстор на турнира бе отличен Николай Иванов от "Димитър Талев", нанизал общо 26 гола в 4 мача. На второ място сред реализаторите остана Константин Кондов от "Зеленина" с 18 гола, а на трето Мартин Филев от "Димитър Талев" с 12 гола.   


Срещата за 3/4-то място не се игра, тъй като отборът на "ФК Добрич 2015" преотстъпи бронза на "Бисквитки Орео".

В турнира се включиха общо 128 младежи от 15 до 29 години, които сформираха 16 отбора. Всички тимове получиха футболни топки от организаторите, за да могат да продължават да спортуват през свободната си време.  Турнирът по футбол бе част от инициативата "Спортувам - общувам", организиран по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре", финансиран по програма "Деца и младежи в риск" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.