Ансамбъл "Добруджа" трябва да е лицето на Добрич, смята Атанас Атанасов

ПФА "Добруджа" - гр. Добрич домакинства на кандидат кмета на „Атака” Атанас Атанасов. По време на срещата се засегнаха наболелите проблеми на фолклорния ансамбъл.

Ансамбъл "Добруджа" трябва да е лицето на Добрич, смята Атанас Атанасов

Танцьорите отправиха призив към Атанасов да се погрижи за развитието и просперитета на клуба, за неговото популяризиране, подновяване на материалната база, създаването на нови работни места, осигуряване на елементарни условия за тренировки. Крайно време е да получим нови носии, сегашните са на повече от 30 години, споделиха танцьорите. Нямаме и организиран общински транспорт по време на участия и фестивали. Всеки път изпадаме в трудната позиция на просяци. Заплатите ни са ниски, искаме и увеличаване на щатната бройка в ансамбъла. Залата ни за тренировки е морално остаряла, нямаме елементарното – аспирация.



"В миналото Добрич заслужено си бе спечелил репутацията на културен и фолклорен център, за жалост славата му на такъв е минало. Аз и колегите ще работим в посока връщане на авторитета и утвърждаването на града ни като средище на културни дейци", каза в речта си Атанас  Атанасов.

За да затвърди думите му, присъстваше и кандидатът за общински съветник на град Добрич – Драгомил Георгиев, специалист по българска филология, културен деец и преподавател в ЕГ ”Гео Милев”. Крайно време е младото поколение на града ни да живее и да се развива тук, смята той. За целта в нашата програма са посочени конкретни стъпки за осъществяване на този план. Така например, ние сме амбицирани да създадем детска музикална и танцова студия, зала за концерти, Мениджърски културен център, каза Драгомил Георгиев. Преди две години се постави точката на фестивала "Сарандев". Това бе една голяма грешка. Ние и Атанас Атанасов ще работим за връщането му на сцена, сподели Георгиев.

В програмата на Атанас Атанасов и „Атака” в раздел "Култура" са включени и следните точки:
- Нова политика в общинските и културни центрове;
- Създаване на експертна художествена комисия;
- Ново лице на фестивалите и конкурсите в Добрич;
- Сформиране на детски и младежки трупи;
- Реклама на културните събития;
- Увеличаване на заплатите и щатните бройки в раздела.