Георги Андреев: Очаква ни много интересно първенство с много изненади

Първенството ще бъде много интересно, новаците Локомотив (Горна Оряховица) и Левски (София) са силни отбори, фаворитите се подсилиха с нови попълнения, но очаквам да има изненади, сподели Георги Андреев - президент и старши треньор на ХК Добруджа.

Георги Андреев: Очаква ни много интересно първенство с много изненади

Днес бе даден стартът на новото хандбално първенство на България. На старта на мъжката А група Добруджа победи категорично Левски (град Левски) с 38:19 в зала "Русалка" в Добрич.



Очаквано спечелихме мача, заяви след победата Георги Андреев. Доволен съм от играта в атака, но в защита имаме още доста работа, отбеляза той.

Той пусна в игра всички налични хандбалисти. Много силно се включиха 16-годишният Михаил Нейчев и 18-годишният Марин Сарандев. От години даваме възможност на младите за изява в мъжкия състав и след време нашите юноши стават основни състезатели на мъжкия отбор, както това се случи с Джошкун Якубов и Златан Петров, коментира треньорът на Добруджа.

В България всички знаят, че нашата публика от години е най-добрата, ще разчитаме на подкрепата й и в следващите мачове и отново ще се опитаме да я зарадваме с играта си, каза още Георги Андреев.

Добруджа ще бъде домакин и в следващите два кръга. След седмица в Добрич гостува Локомотив (Горна Оряховица), съставен основно от юношеските национали на България, а в третия кръг е мачът срещу Левски (София) - отново в зала "Русалка".