Мария Капон декларира подкрепа за кандидата за кмет на Тервел Венета Драганова

Председателят на Единната народна партия Мария Капон днес беше в Тервел за да заяви категоричната си подкрепа за кандидата за кмет адвокат Венета Драганова.

Мария Капон декларира подкрепа за кандидата за кмет на Тервел Венета Драганова

Убедена съм, че това ще е работещият, знаещият, можещият кмет за възхода на Тервел, защото днес повече от всякога имаме нужда от една община, която да е отворена към чуждестранните инвеститори, която да създава работни места, а не само да се опитва да усвоява европейски пари. Това е само една малка част от нейната работа, допълни Капон, като подчерта, че трябва да се създават работни места, за да може хората да имат висок стандарт на живот. Няма друга рецепта за благосъстоянието ни, подчерта тя.



ЕНП предлага нов стил на управление на община Тервел в лицето на адвокат Драганова, която през последните 4 години като общински съветник е конструктивна опозиция на ръководството на местната администрация. Мария Капон заяви, че държат на нея, защото е човек със собствена визия за развитие на района, човек достатъчно компетентен и сърцат.


Един от начините да се стимулира местната икономика е чрез обществените поръчки. Трябва да се поставят такива условия, че местният бизнес да има достъп до тях. „Инвеститорът иска да има в лицето на общината партньор, а не съдружник“, заяви Капон, която охарактеризира „феодалните кметове, които обичат да вземат от чужди фирми“.


Венета Драганова заяви, че ще работи за привличане на инвестиции, развитие на икономиката, създаване на работни места и мотивиране на младите хора да живеят в родния град – тя ще се стреми те да намерят поле за изява и реализация на идеите си в Тервел.


През целия мандат аз бях единственият опонент на кмета, на статуквото и на модела за развитие на общината, заяви Драганова. Според нея вярната посока е добрата база за развитие на местния бизнес, инвеститори, които да пожелаят да изберат хубавия тервелски край. Тази основа трябва да бъде изградена по подходящ начин – а като застане зад идеите на хората, на всички ония, които искат да работят, „защото без да работим, ако разчитаме само на европейски средства, няма как да се получат нещата“, допълни юристката. Тя с болка споделя, че училищата сливат паралелки, детските градини се затварят, общината се обезлюдява. Затова апелира към съгражданите си да направят правилния избор, като заложат на правилните хора.


ВИДЕОРЕПОРТАЖ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Купуването и продаването на гласове е престъпление