Атанас Атанасов се срещна с хората в неравностойно положение

В следобедните часове на днешния ден Атанас Атанасов - кандидат кмет на град Добрич и водач на листата за общински съветници на ПП АТАКА проведе среща с членовете на Сдружение на инвалидите „Надежда” гр. Добрич. На нея присъстваха и кандидатите за общински съветници Десислава Димитрова, Явор Георгиев, Георги Иванов и Илиян Колев.

Атанас Атанасов се срещна с хората в неравностойно положение



Кандидатите запознаха присъстващите с идеите си за следващия политически сезон и обещаха да се погрижат и съобразят с нуждите и желанията на хората с увреждания.

Атанас Атанасов изказа своята загриженост за социалното развитие на града и обеща да работи в тази насока, ако бъде избран за кмет на Добрич. Кандидатът за кмет определи себе си като широко скроен човек, желаещ диалог с всички свои съграждани, които имат възражения и оплаквания, свързани с управата и развитието на града. Според него, липсата на комуникация е сигурен знак за неуспеха на всяко начинание.

Най-важни и знакови за Атанасов са проблемите в здравеопазването, безработицата, обезлюдяването на Добрич, слабостите в социалната политика, нехайството и безгрижието на общинските служители и администрация, нуждите на пенсионери, инвалиди, бездомни хора. Коментирано бе и изселването на младото поколение от Добрич и липсата на красиво и светло бъдеще на децата ни. Само по-добрите условия за живот, сигурността за малкия и среден бизнес, биха амбицирали добричлии да останат в пределите на родното си място, смятат от АТАКА - Добрич.

Особено внимание по време на срещата се обърна на разрухата и липсващата инфраструктура на територията на града. Атанасов обещава да се погрижи за проблемите с ВиК мрежата, осветлението на града, липсата на качествена пътна настилка, крайно несъвършените условия за живот на инвалиди и пенсионери.

Списъкът на Атанас Атанасов е допълнен и с желанието да стимулира и помага с всички възможни ресурси и усилия за развитието и просперитета на местния бизнес.


Наболелият въпрос с липсата на реализация на младото поколение също бе засегнат.

От години Атанас Атанасов работи за сформиране на социални предприятия, които да информират хората в неравностойно положение как най-лесно биха се социализирали в обществото. Един от начините е създаване на социален фонд за набиране на дарения от концерти, фестивали и други, а събраните средства да се насочват към финансиране на гражданите в нужда. Добрич страда от недостиг или дори пълна липса на съоражения за хора-инвалиди, дори в помещения като градските поликлиники, училища, автобусите и още редица други, отбелязаха от АТАКА.


Като една от амбициозните цели на кандидат кмета се открои идеята за създаването на Дом за временно настаняване на бездомните хора, където те да намерят топла храна и постеля. Средствата за изграждането му лесно биха могли да бъдат събрани, ако в бъдещия политически сезон се вземат премерени правилни решения за разпределението на отпуснатите от държавата и фондовете суми.

На финала на срещата Атанасов призова членовете на Сдружение „Надежда” да гласуват за политическа партия „Атака” и него като неин кандидат за кмет с бюлетина номер 10 на 25 октомври.


Купуването и продаването на гласове е престъпление