Радо Димов: Оптимист съм, защото работя с изключителен колектив и сериозни момчета

Той ще съвместява две длъжности в Добруджа - старши треньор и спортен директор, като ще отговаря за всички организационни и спортно-технически футболни въпроси в клуба.

Радо Димов: Оптимист съм, защото работя с изключителен колектив и сериозни момчета

Далеч съм от мисълта, че Добруджа може да изпадне, заяви новият наставник на отбора Радостин Димов. Отпимист съм, защото в съблекалнята видях изключителен колектив и сериозни момчета, всички футболисти осъзнават важността на проблема и са заинтересовани той час по-скоро да се реши, сподели старши треньорът на жълто-зелените. Нормално е Добруджа скоро да бъде в средата на класирането, имаме нужния потенциал да печелим мачове, смята Радо Димов.



40-годишният специалист вече е бил в подобна ситуация - когато пое Черноморец (Балчик). Тогава той успя да спаси отбора от изпадане от Б група, а на следващата година го направи фаворит за челото.

При повторния му дебют начело на Добруджа добричлии си тръгнаха с точка от гостуването на Локомотив (Мездра) - 0:0. Много съм доволен от желанието на момчетата в този мач, те изпълниха поставените задачи, бориха се от първата до последната минута, всеки даде максимума от себе си, коментира Радостин Димов показаното от неговите футболисти.

И в този мач се усети липсата на типичен нападател, но това не трябва да бъде оправдание, защото силните характери се справят с проблемите, смята старши треньорът на Добруджа. Лесно е, ако имаш по 2-3 равностойни футболисти на всеки пост, но това рядко се случва в българския футбол, отбеляза Радо Димов.

До края на есенния полусезон той ще разчита на настоящия състав - няма да бъдат ангажирани нови или особождавани настоящи футболисти. Въпреки острата нужда от привличането на голаджия, това няма как да се случи преди зимата, заради наредбите на футболния съюз. Дългогодишният централен нападател на Калиакра в А и Б група Георги Станчев - Гонзо е направил няколко тренировки с отбора, но няма възможност да бъде картотекиран по време на есенния полусезон. Той евентуално може да се завърне в Добрич и да подсили Добруджа за пролетните битки.