Времето в петък

НИМХ: Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, максималните температури ще бъдат между 23° и 28°

Времето в петък

През нощта облачността ще се разкъса и намалее, над по-голямата част от страната, до ясно време, но на места в низините ще се образува ниска облачност. Минимални температури, в повечето места, между 14 и 19°, съобщава Агенция "Фокус".



Утре, петък, в сутрешните часове на много места в низините ще има ниска облачност, която до обяд ще намалее и след обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. През деня облачността над Западна България ще се увеличи и след обяд на много места ще има валежи, в отделни райони интензивни. В Източна България и по долината на Струма ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури - между 23° и 28°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има ниска облачност. Ще духа до умерен южен, след обяд юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.