Порой ще се изсипе и във вторник

Код жълто е обявен за 3 май в десет области в страната заради интензивни валежи. Вятърът временно ще се усили, а преваляванията ще бъдат придружени от гръмотевици.

Порой ще се изсипе и във вторник
През нощта валежите временно ще спрат, а облачността ще намалее.

Вятърът в Дунавската равнина ще стихне. Минималните температури ще бъдат между 8 и 13°, съобщи Анастасия Кирилова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология в БАН.

Утре от запад облачността отново ще се увеличи.

Активни валежи ще има в крайните южни и в източните райони - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската равнина до умерен вятър от изток-югоизток.

Жълт код е обявен заради интензивни валежи в следобедните часове, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Максималните температури ще бъдат между 17 и 22°, а в София - около 18. По Черноморието в часовете преди обяд видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще се усили до умерен. Ще се заоблачи и след обяд отново ще завали дъжд, придружен от гръмотевици.

В планините ще духа умерен до силен югозападен вятър. Ще бъде облачно, ще превалява дъжд, на места придружен от гръмотевици. По-интензивни ще са валежите след обяд в Рила и Родопите. Максимална температура на 1200 м. 12, на 2000 м. около 6°.

В сряда времето ще е облачно и дъждовно и на много места валежите ще са значителни.

Ще започне понижение на температурите. В четвъртък с прекъсвания валежите ще продължат, на по-малко места и по-слаби. Ще духа до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще се движат между 6 и 11°, а максималните - между 13 и 18.

В петък времето ще е доста хладно, ветровито, на много места ще превали дъжд, в планините над около 1500 м - сняг.