Радо Димов: Завръщам се на място, където съм чувствал подкрепа и уважение

Оставане в групата не подхожда като цел на Добруджа, затова максимално бързо трябва да се укрепим в средата на класирането, аз съм амбициозен човек и ще се опитаме да достигнем до възможно най-предно място, заяви Радостин Димов в първото си интервю като старши треньор на Добруджа.

Радо Димов: Завръщам се на място, където съм чувствал подкрепа и уважение

Минаха 7 години откакто бях треньор на Добруджа, но за мен това е завръщане в отбора, сподели новият наставник, който днес изведе жълто-зелените футболисти за първа тренировка под негово ръководство. Радо Димов сподели, че през тези 7 години се е интересувал от резултатите на отбора и винаги когато е имал възможност е идвал да го подкрепя на мачовете в Добрич. Връщам се на място, което ми е познато, тук съм чувствал уважение и подкрепа, затова се радвам отново да водя Добруджа, сподели наставникът.



Негови помощници остават Стефан Славов и Калоян Чакъров. Те са добри треньори и ще се радвам да работя с тях, заяви Радостин Димов.

Заради почивните дни в началото на тази седмица, новият наставник ще дебютира официално в неделя срещу Локомотив в Мездра, а на скамейката в сряда срещу Вихър (Строево) ще бъде Стефан Славов. Радо Димов обаче ще пътува с отбора, за да наблюдава мача за купата.

На този етап новият наставник ще разчита на наличните футболисти, а селекция ще се прави през зимната пауза. Радо Димов сподели, че планира да върне в отбора бивши добруджанци, които сега играят за други тимове, предимно от региона.

Сега най-важно е футболистите да се успокоят, да повярват в себе си, да започнат да играят по-добре и да се раздават максимално на терена - така и резултатите ще дойдат, а за нас точките са жизненоважни в този момент и трябва максимално бързо да започнем да ги печелим, коментира новият старши треньор на Добруджа.