Изложба и концерт в последния ден на "Виа Понтика"

С концерт на Камерен ансамбъл "Силуети" днес, 18 септември, ще бъде официално закрито осмото издание на Международния фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика".

Изложба и концерт в последния ден на "Виа Понтика"



В 19 часа на сцената в Каменната зала в Двореца в Балчик ще излязат Калина Митева /цигулка/, Габриела Калоянова /виолончело/, Лилия Жекова /пиано/ и Кристиян Калоянов /кларинет/ - студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. В програмата са включени произведения на Моцарт, Прокофиев, Бохуслав Мартину.

Заключителният инструментален концерт ще бъде предшестван от изложба живопис, която ще бъде открита в 17 часа в Художествената галерия в Балчик. В експозицията са включени творби на студенти от  специалност "Живопис" от НХА с ръководител докторант Константин Костов - Мая Стойкова, Дина  Стоева, Тина Хамзе, Марта Райхел. Платната са създадени в творческо ателие по време на фестивала в белия град. Пространството в изложбената зала ще бъде  споделено и с гостите от Факултета за изящни изкуства към Университета в Черна  гора – Желька Йовичевич, Ана Алексич, Йована Иванович и Милица Миятович, с ръководител проф. Наташа Джурович.

Това издание на "Виа  Понтика" обедини таланта и енергията на около 200 студенти от училища по изкуствата от Румъния, Черна  гора и България.