Времето през следващите дни

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца. Времето остава без промяна. През нощта ще е ясно.

Времето през следващите дни

И утре ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността - предимно висока. Вятърът ще е съвсем слаб, от изток, съобщи Агенция „Фокус”. Температурите ще останат по-високи от обичайните за средата на септември, като максималните ще са между 29° и 34°, по-ниски по Черноморието. Минималните температури сутринта в по-голямата част от страната ще са между 10° и 15°.



По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са около 24°, близки до температурата на морската вода, която е 22°-24°. Вълнението ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът по билата ще е до умерен, предимно от север. Твърде топло, на 1200 м.н.в. дневната температура ще е около 26°, на 2000 м. около 19°.

В събота ще бъде все още предимно слънчево. Сутринта над източните райони ще има ниска облачност или мъгла. От североизток ще проникне малко по-хладен въздух и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.

В неделя понижението на температурите ще продължи. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността и до вечерта на места в крайните западни райони ще превали. В понеделник облачността ще е предимно значителна. Ще има валежи, на повече места и по-значителни по количество в Югозападна България. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 21° и 26°.