Добруджа загуби дербито срещу Доростол

Дяко Дяков отбеляза уникално красив гол, но той се оказа недостатъчен дори за точка.

Добруджа загуби дербито срещу Доростол



В мач от втория кръг на първенството по футбол за юноши старша възраст в зона Североизточна България Добруджа прие Доростол (Силистра). На старта на шампионата и двата отбора победиха с 4:0, съответно Светкавица (Търговище) и Ботев (Нови пазар).

Мачът в Добрич започна с домакински натиск, но след четвърт час гостите изравниха играта и на свой ред започнаха да атакуват опасно, като в 20 мин. Доростол откри резултата. В заключителните секунди на първото полувреме 17-годишният нападател Дяко Дяков пое топката в централната част на терена, навърза шестима футболисти на Доростол, след което останал на чиста позиция мушна технично топката покрай вратаря на гостите за 1:1. Това бе негов втори гол в два мача за юношите на Добруджа.

След почивката Добруджа имаше тотално превъзходство по отношение владението на топката, но без реално да успее да застраши съперниковата врата. Гостите заложиха на контраатаки и 3 минути преди края на редовното време успяха да отбележат втори и победен гол за крайното 2:1. Голяма част от титулярите на Доростол са основни състезатели и на мъжкия отбор вече втори сезон и този опит наклони везните в тяхна полза в дербито на Добруджа, противопоставящо двата областни центъра - Добрич и Силистра.

9 отбора участват в първенството по футбол за юноши старша възраст в зона Варна. В следващия кръг Добруджа почива, а на 30 септември отборът, воден от треньора Радослав Вардаров, ще бъде домакин на Спартак (Варна).