Куклен спектакъл и вокален концерт в осмия ден на "Виа Понтика"

„Клоуни и кукли” е кукленият спектакъл, който ще бъде представен днес, сряда, в 11 часа в Каменната зала в КЦ „Двореца” от студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”.

Куклен спектакъл и вокален концерт в осмия ден на "Виа Понтика"



Сценарият и постановката  са на проф. Жени Пашова, доц. Петър Пашов и Георги Спасов. Автор на куклите е Валентина Германова, а на декора -  Елена Цонкова и Александър Гаралов. На сцената ще излязат Диляна Спасова, Златко Василев, Ива Стоянова, Симона Димитрова, Даниела Тенева, Нели Тодорова, Велизар Евтимов, Даниел Русев, Мила Иванова, Никол Султанова, Лазар Панев, Георги Георгиев, Джулия Стоянова, Цветелина Николова, Коле Китанов, Мария-Луиза Спасова, Любомир Кръстев от специалност „Актьорство за куклен театър” с ръководител  проф. Жени Пашова и Петромил Денев, Красимир  Кирчев и Цвети  Пеняшки от специалност „Режисура за куклен театър”  с ръководител доц. Петър Пашов. "Клоуни и кукли" е класически куклен спектакъл с петрушки (ръкавични кукли на параван). В забавния сюжет приключенията на куклените герои се редуват с комичните ситуации, забъркани от клоуните. Общото между тях е наивният ентусиазъм и позитивната енергия, насочени в разрешаването на "сложните" житейски проблеми. И така ненатрапчиво, куклите и клоуните утвърждават ценности като приятелство, лоялност и справедливост.

Програмата на осмия ден на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” предвижда още едно събитие. В  18 часа днес (16 септември) в  храм ”Св. св. Константин и Елена” в белия град ще започне концертът на  възпитаници на Националната музикална академия  „Проф. Панчо Владигеров”: Дуо „Колаж” - Нона Кръстникова (сопран) и Мария Русева (пиано), и Надежда Деведжиева (сопран). В програмата са включени произведения на Шуберт, Брамс, Вагнер.


Дуо „Колаж”